Heipsan kaikille,

Minulla on ollut kiireitä opiskelujen suhteen, joten en ole hetkeen kerinnyt kirjoittelemaan tänne blogiin. Voisin tässä vähän availla mitä viime aikoina on tapahtunut. Enkelten Valtakunta 1 -koulutuksen lisäksi päätin ottaa vielä yhden suuren haasteen vastaan. Kovasti jännitti, mutta hyppäsin rohkesti pois mukavuusalueeltani ja päätin ilmouttautua Helsingissä järjestettävään energiahoitajakoulutukseen. Minä olen sosiaalinen ja ulospäin suuntautuva, mutta kaikki uudet jutut luonnollisesti jännittävät. Jännitystä lisää tietenkin se, että ryhmässä on paljon uusia ihmisiä. Tiedän pärjääväni ihmisten kanssa, mutta aina sitä kuitenkin jännittää, että meneekö kaikki hyvin ja hyväksyvätkö ihmiset minut joukkoon mukaan. Egoni se varmasti vain on, joka huutelee tällaisia turhuuksia. Energiahoitajakoulutus alkoi ja olin jo ensimmäisellä viikonlopun kestävässä koulutuksessa. Todella mielenkiintoista miten energiaa kanavoimalla voi vaikuttaa ihmisen virheasentoihin ja kipuihin ja jopa poistaa ensimmäisellä hoitokerralla pitkäaikaisiakin kipuja kehosta.

Tein hoidon eräälle ihmiselle (käytetään hänestä nimeä Matti), jolla on ollut hyvin pitkään kipuja fyysisessä kehossa. Hän on jäänyt sairaseläkkeelle ja käynyt useilla lääkäreillä tuloksetta. Kukaan ei oikein osaa sanoa mitä pitäisi tehdä. Kipulääkkeitä on määrätty ja kehoitettu liikkumaan kivun sallimissa rajoissa ja ehkä jossain vaiheessa tehtäisiin leikkaus, jos oireet pahenevat radikaalisti. Matti on ollut todella todella pitkään kivulias ja koko keho on täysin virheasennossa ja kivut pakottavat kehoa kääntämään itseään mutkalle, jotta kipu hellittäisi edes hetkeksi. Tämän seurauksena keho on jäänyt pysyvään virheasentoon. Ehdotin aiemmin, että haluaisin kokeilla hänelle energiahoitoa. Hän ei erityisemmin tällaisiin hoitoihin usko, mutta kipujen ja alentuneen elämänilon vuoksi hän suostui. Hän sanoi vielä, että eipä siitä varmasti haittaakaan ole.

Lähdin sitten mittailemaan kehon virheasentoja ja totesin, että paikat ovat todella pahasti vinksallaan. Kipuasteikolla yhdestä kymmeneen kipu oli tulohetkellä yli seitsemän. Annoin ensimmäisen hoidon lantionalueelle ja keho reagoi siihen samantien. Jalka meni todella kivuliaaseen kramppiin. Kerroin, että tämä on normaalia, että tulee kipuja, mutta ne alkavat pian helpottamaan ja alkavat suuntaamaan kehosta pois. Poistumisreitit ovat pään, käsien ja jalkojen kautta. Aina yleensä lyhintä reittiä pois. Tässä tapauksessa lähin reitti oli mennä jalkojen kautta. Kramppien hellittäessä jatkoimme. Tein lyhyitä energian kanavointeja alkuun, koska keho oli niin kauan joutunut olemaan väärässä asennossa, että tuntui paremmalta aloittaa pienellä määrällä. Kipuja ilmaantui siellä täällä ja hiljalleen ne helpottivat. Energian hän tunsi kehossaan lämpönä, kihelmöintinä ja puutuneisuutena. Keho värähteli, nytkähteli ja liikkui hyvin. Tämä kertookin siitä, että hoito tehoaa. Aina, kun hän liikkui kuului vain kovaäänisiä napsahduksia ja poksahduksia, kun paikat menivät kohdilleen ja kipu ja paine alkoi helpottamaan. Hoidon jälkeen kysyin mikä on vointi. Matti oli aivan kirjaimellisesti "äimänkäkenä", että mitä ihmettä minä oikein tein hänelle. Hänen kipunsa katosivat lähes kokonaan. Alussa kipu oli yli seitsemän ja nyt se oli yksi. Hänen ryhtinsä ojentui, eikä keho enää kiertänyt itseään väärään suuntaan. Matti kasvoi pituutta ihan konkreettisesti, koska virheasento oli vetänyt hänet niin kasaan ja nyt, kun ryhti oli suora ja kivut hellittäneet hän pystyi seisomaan suorassa. Hoitojen tehokkuuden todellakin huomasi Matin kohdalla.

Hän ei ollut jaksanut seistä paikallaan, kuin muutaman minuutin, mutta nyt hän jaksoi seistä yli puolituntia, kun annoin energiahoitoa kehoon. Ennen tämä olisi ollut täysin mahdotonta. Matti oli niin yllättynyt ja ihmeissään tästä parannuksesta. Hänen kasvonsa kirkastuivat ja hänen elämän ilonsa palasi takaisin. Hän oli todella notkea ja keho oli rento. Hän sai liikuteltua raajojaan sellaisiin asentoihin, joihin ei ollut kyennyt moneen vuoteen. Hänen vaimonsa oli mukana ja näytin hänelle kuinka huimia virheasennot olivat alussa ja hän ihan kauhistui tästä. Hoidon edetessä näytin kuinka virheasennot alkavat pikkuhiljaa helpottamaan ja lopulta keho oli suorassa. Vaimo oli niin ihmeissään ja yllättynyt. Hän näki omin silmin tämän paranemisprosessin. Energiahoitoni oli siis tehnyt vaikutuksen. Matti tuli uudelleen hoitoon loppuviikosta. Hänellä ei ollut kivuista tietoakaan ja hän oli positiivinen ja hyväntuulinen. Luonnollisesti lihaksissa oli kireyttä, mutta ei lähellekään sellaisia kireyksiä mitä aiemmin. Tein hänelle hoidon ja saatiin taas aikaan positiivisia tuloksia. Kireys lihaksista vähenee jokaisella hoitokerralla ja vointi senkun kohenee. Matti ei ole pystynyt edes lenkkeilemään, kuin ihan pieniä matkoja, nyt hän oli vaimonsa kanssa käynyt lenkillä muutamana päivänä ja kävellut hieman alle kolme kilometriä. Hän oli aina joutunut kipujen takia käyttämään hissiä, mutta nyt hän oli harpponut rappuset kepeästi ylös kuin gepardi. Olin itsekin tämän kuullessani todella ihmeissäni. Aivan uskomatonta. Tunne oli sanoin kuvaamaton, kun pystyin auttamaan Mattia näin hyvin. Odotankin innolla tulevia koulutuksia, jotta saan lisää työkaluja, joilla hoitaa kehoa ja mieltä. 

Itselläni on ollut kiireinen viikko hoitoja tehdessä ja opiskellessa EV1 - koulutusta. Mielestäni EV1 - koulutuksen maadoitus, suojaus ja ylipäänsä kaikki läpikäydyt asiat tukivat toisiaan siinä määrin, että koin energiahoitokoulutuksen asiat tutuiksi ja en ollut täysin "keltanokka". Hoitoja tehdessä täytyy muistaa maadoittua ja suojautua hyvin, ettei saa itseään kipeäksi. Täytyy myös muistaa kierrättää energia vain itsensä kautta, eikä käyttää omia energiavarastojaan. 

Tällaista tänään. Koitan jossain vaiheessa tulla taas kertomaan kuulumisia sekä tekemään postauksen EV1 - koulutuksen vaikutuksesta elämääni. 

Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille! <3