Kävin tiistaina Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan Mielen Päällä kirjan luentokiertueella Tampereella. 

Jutta on tuonut julkisesti ihmisten tietoon kiinnostuksestaan henkisyyteen ja onkin yhteistyössä Harrietin kanssa kirjoitanut kirjan Mielen Päällä. Lueskelin internetistä, että tälläinen kirjakiertue on tulossa Tampereelle ja kiinnostuin välittömästi asiasta. Minua kiinnosti Jutan näkemys henkisyyteen sekä Harrietin osuus kirjassa, koska hän työskentelee henkisyyden parissa. Hän on meedio ja mediaalinen voimavarakouluttaja. 

Jutta on voimakas ja valovoimainen persoona, hän on varma ja uskomattoman positiivinen ihminen. Näin hänet kasvotusten nyt ensimmäistä kertaa. Hänen hymynsä ja olemuksensa oikein loisti valoa. Uskon, että hän julkisuuden henkilönä saa tuotua henkisyyttä enemmän esille. Juttelin hänen kanssaan ennen ja jälkeen luennon ja lähtiessäni halasimme vielä. Minulle jäi mukava, energinen ja positiivinen fiilis luennosta.

Harriet oli taas persoonana hieman Juttaa hiljaisempi ja rauhallisempi. Hän on hyvin jalat maassa oleva ihminen, mutta uskoo vahvasti itseensä ja henkimaailmaan. Hän pitää unelmista ja joka päiväisistä pienistä ihmeistä kiinni. Niistä hän saakin positiivista energiaa. Hän oli miellyttävän oloinen ja hänen äänensä oli varma ja rauhallinen. Ääni oli lähes hypnotisoiva. 

Jutta ja hänen kirjansa tulee aiheuttamaan ihmisissä monenlaisia tunteita ja mietteitä. mutta juuri siinä se pointti onkin. Menestyvää julkisuuden henkilöä kuunnellaan ja hänen sanomansa tulee melkein väistämättä jokaisen suomalaisen korviin. Media itsessään tuo oman näkemyksensä, mutta niin myös ihmiset jotka ovat olleet Jutan kanssa tekemisissä, lukeneet hänen kirjansa tai muuten vain lueskellut uutisia aiheesta ja alkavat pohtimaan asioita. Ihmiset levittävät sanomaa, niin positiivista, kuin negatiivistakin. Sanoma tuottaa ehkä pieniä aaltoja, ehkä hieman suurempiakin aaltoja tai ehkä kokonaisen Tsunamin. Tärkeintä tässä on se, että asiasta aletaan keskustelemaan ja se tuodaan ihmisten tietoisuuteen, se jos mikä on hyvä asia. Ilman suurta vaikuttajaa, asia ei ehkä tulisi ihmisten tietoisuuteen samanlailla.

Luennolla molemmat kertoivat mistä heidän kiinnostuksensa henkimaailmaan on lähtenyt. Kummallakin oli jo pienenä jonkinmoista kiinnostusta henkimaailmaan, mutta olivat silloin liian nuoria ymmärtämään sitä sen laajemmin. Aikuisiällä molemmat olivat kasvaneet henkisesti niin paljon, että alkoivat avautua henkisyydelle.

Luennolla kerrottin perusasioita itsensä arvostamisesta ja kunnioittamisesta. Ihmisen tulisi rakastaa itseään ja antaa anteeksi. Jokaisen ihmisen tulisi olla positiivinen ja kerätä lähelle ihmisiä, jotka ovat positiivisia ja elämänmyönteisiä. Tässä pätee vetovoimanlaki. Ole positiivinen ja säteile ympärillesi valoa, niin saat sitä myös takaisin. Jos kuitenkin olet päättänyt jäädä murjottamaan ja harmittelemaan elämäsi kurjuutta ja vellot sitä joka päivä, se negatiivinen energia siirtyy myös toisiin, joten vedät silloin negatiivisuutta puoleesi. Kannattaa miettiä missä mielentilassa on ja mitä haluaa. Elämä ei murehtimalla parane. Jos olet rahavaikeuksissa, olet sairas tai läheisesi on menehtnyt, elät jokaisen päivän harmitellen ja kipuillen. Mietit vain päivästä toiseen kuinka kamalaa kaikki on. On nämä rahavaikeudet, nämä velat ja laskut. On kipuja ja kolotuksia siellä täällä. Ja olet myös menettänyt esimerkiksi äitisi ja elämä on siitä lähtien ollut rankkaa. Kannat jokaisena päivänä tuskaa ja painolastia mukanasi. Toki asiat ovat hankalia ja vaikeita. Asiat tulee käsitellä ja hyväksyä, surra ja jatkaa eteenpäin. Menneessä roikkuminen ei tuo sinulle onnea. Se on painolasti hartioillasi ja vie energiaasi. Ole siis armollinen itsellesi. Ajattele, että huomenna minä alan ajattelemaan positiivisemmin ja jätän hiljalleen menneen taakseni, sinne minne se kuuluukin. Kukaan ei hyödy siitä, että elät menneisyydessä. Sinä olet nyt tässä ja sinulla on tulevaisuus. Elä, kuin jokainen päivä olisi viimeinen. 

Kävimme myös läpi mitä henkisyys tarkoittaa. Monella on vääristynyt käsitys henkisyydestä. Monet kokevat sen uskontona tai jonkinlaisena leimana. Se ei ole pakolla minkään uskonnon kanssa tekemisissä. Se riippuu omasta uskosta itseensä ja mahdollisesti johonkin meitä korkeampaan. Se on myös avoimuutta ja positiivisuutta. Oman kehon ja mielen tasapainon ja hyvinvoinnin ylläpitämistä. Positiivisten energioiden ympäröimänä. Ihmiset ovat alkaneet ymmärtämään, ettei pelkkä oman kehon huolto riitä. Tulee pitää huolta myös omasta mielestään. Keho ja mieli yhdessä tekevät meistä kokonaisen. Mieltä tulee harjoittaa ja huoltaa henkisellä tasolla, samanlailla kuin fyysistä kehoa huolletaan esimerkiksi salilla.

Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on vaikeaa. Hyvin monilla ihmisillä on menneisyydestä kumpuavia ongelmia, jotka heijastuvat nykyisyyteen. Voi olla asioita mitä sinulle on sanottu pienenä ja kannat niitä asioita mielessäsi vielä aikuisenakin. Anna itsellesi ja toisille anteeksi, hyväksy ja opi jokaisesta vaikeasta hetkestä, ne opettavat sinulle paljon. Hyväksy myös, että voit elää onnellisemmin ja positiivisemmin, jos vain itse haluat. Kaikki lähtee itsestäsi ja omista ajatuksistasi liikkeelle. Valitse onnellisuus ja positiiviset energiat. Pyydä universumilta, usko ja saat sen. Muista myös miettiä mitä pyydät universumilta, sillä jos toivot hyvää, sitä tulet varmasti saamaan. Jos mietit, että haluat esimerkiksi uuden kumppanin, kannattaa miettiä millainen olisi se täydellinen kumppani. Jos luot universumiin manaus viestisi, että saan varmasti taas vain jonkun hankalan ja alkoholisoituneen uuden tuttavuuden itselleni, sen luultavasti tulet myös saamaan, joten mieti tarkasti mitä toivot. 

Myös kiitollisuus on tärkeää. Muista olla joka päivä kiitollinen jostain. Harjoita kiitollisuutta, jos se ei tule sinulta luonnostaan. Tee vaikka iltaisin kiitollisuus lista mielessäsi tai kirjoita asiat lapulle. Kirjoita kymmenen asiaa, joista olet ollut tänään kiitollinen. Esimerkiksi, olen kiitollinen, että tänään paistoi aurinko, olen kiitollinen, kun näin ystävääni tai olen kiitollinen, kun läheiseni kysyi minun vointiani.

Luennolla korostettiin myös sanojen tärkeyttä. Sano läheisille ihmisille, että rakastat heitä. Sano ystävillesi, että he ovat tärkeitä. Älä vain mielessäsi kehu ja ajattele, kuinka hyvä tuo toinen ihminen on, vaan kerro se hänelle. Et menetä siinä mitään, päinvastoin, tuot niin itsellesi, kuin toiselle hyvän ja lämpöisen mielen. Joillekin tällaisten voimasanojen sanominen voi olla vaikeaa, mutta kokeile edes. Se tuo sinun ja toisen ihmisen välille ihan toisenlaisen ulottuvuuden, kun kerrot hänelle kuinka tärkeä hän onkaan. Muista myös halata toista ihmistä. Se lämmittää ja tuo hyvän mielen molemmille. 

Luennolla myös painotettiin liikunnan, rentoutumisen ja meditaation tärkeyttä. Tuotiin myös esille oma aika ja hiljaisuus. Jokaisen ihmisen tulisi saada olla omassa rauhassa edes pieni hetki päivässä. Meteli, kiire ja stressi kuormittavat kehoa ja mieltä. Pidä joka päivä edes kahden minuutin hiljainen hetki. Niin ettei kukaan ihminen häiritse sinua. Sinulla ei ole televisio tai radio päällä, vaan on hiiren hiljasta. Kaksi minuuttia on loppupeleissä todella pitkä aika. Siinä ajassa kerkiät hieman hengähtämään ja mielesi lepää ilman ärsykkeitä. Teimme tälläisen kahden minuutin hiljaisuus harjoituksen ja se tuntui hyvältä hälinän jälkeen. Teimme myös lopussa Harrietin ohjauksella rentoutumis ja visualisaatio hetken, jossa kävimme mielikuva matkalla kauniissa puutarhassa, jossa näimme rajan toiselle puolelle siirtyneen läheisen tai läheiset ja saimme kuulla mitä hänellä/ heillä oli meille sanottavanaan. Kaunista. 

Luennolla käytiin monenlaisia asiaoita läpi. Kerrottiin kirjasta ja sen antamista työkaluista henkiselle polulle, joita voi hyödyntää omassa elämässä. Kannattaa ehdottomasti lukea Mielen Päällä kirja ja tutustua aiheeseen paremmin. Minä en ole vielä kirjaa kokonaan lukenut, mutta tähän asti se on vaikuttanut mielenkiintoiselta.

Mukavaa viikonloppua kaikille